luni, 8 iulie 2013

Concepte "Orasul verde"

Sunt desigur cu mult mai multi oameni cu imaginatie decat exista probleme. De aceea am adunat spre exemplificare cateva concepte promitatoare privind ideea de oras verde.
Pentru a clarifica notiunea de concept implica luarea in consideratie a unnui anumit set de probleme/provocari, in principiu grupate sub aceeasi paradigma.

Uneori un concept este cu atat mai vast cu cat abordeaza mai multe domenii, mergand pana la a realiza un proiect in intregime. Un proiect este acel plan care abordeaza suficiente provocari pentru a-l putea face fiabil.


Acesta este un concept de design (de planseta) care a mai fost implementat in trecut la scara mai mica. Va rog sa postati pe site daca ati gasit astfel de proiecte incununate de succes, pentru a le da exemplu.

Conceptul ia in considerare atat necesarul structural cat si necesitatea de a obtine o expunere cat mai mare a masei verzi la lumina solara. 

Este importanta si relevanta incadrarea in planul de urbanism.

Ca si estetica constructiei.


Factorul social are o importanta covarsitoare, oamenii fiind pricipalii beneficiari ai "Orasului verde".

Alte concepte implementate in constructii terasate obisnuite, fara a fi necesara modificarea lor structurala.




Un alt concept, destinat mai ales pentru orasele extrem de poluate, care din cauza construirii excesive, au pierdut cu totul capacitatea de a reduce intr-un timp rezonabil poloarea aerului produsa de civilizatie.

Conceptul se refera la gradini plutitoare autonome, gazduite pe dirijabile coordonate prin GPS si IPS in functie de zonele care necesita primenirea aerului. O alternativa pentru oamenii care vor prefera sa nu poarte masti de filtrare din cauza ca poluarea e prea accentuata.

Voi ce idei nastrusnice ati gasit? Participati la brainstorming!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu