joi, 11 iulie 2013

Gradini suspendate pe acoperis - idei tehnice

Gradini suspendate pe acoperis - Aspecte tehnice 

Ideea gradinilor suspendate pe acoperis este una foarte apetisanta, dar pentru a o face realizabila, avem nevoie de cunostinte tehnice.
din fericire tehnologia a luat-o serios inainte si acum avem la preturi accesibile materiale inteligente care ne permit sa facem o treaba grozava pe propriul acoperis.

Deci, cum se construiesc gradinile suspendate pe acoperis?

In mare, cam asta e, trebuie sa tinem cont si de structura cladirii, de posibilitatea de drenare a surplusului de precipitatii, precum si de a putea suplini lipsa lor, dupa caz. Deasemenea, trebuie alese plante a caror dinamica sa se potriveasca unui astfel de proiect si care sa fie viabile timp indelungat si sa poata fi usor inlocuite cu altele similare.

Si pentru ca arbustii sunt alegerea de prima intentie, am propus pentru cultura extensiva arbustul de goji. Are numeroase avantaje, printre care faptul ca este rezistent, creste moderat si mai ales da niste culturi deosebit de valoroase in calorii, vitamine si antioxidanti. Eu as fi preferat catina noastra care este cel putin la fel de valoroasa, dar nu este tocmai prietenoasa cu cultivatorii.

Pentru agricultura extensiva, infrastructura culturii va trebui sa fie putin diferita, permitand nu numai primenirea culturilor, dar si a solului insusi.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu