miercuri, 16 octombrie 2013

Solutii se gasesc... numai sa vrei sa misti macar un dedet


Cum faci un START-UP azi?

Alta intrebare:
Cum se mai poate dezvolta un business in Romania (si tot mai mult si in alte tari) in situatia actuala cand piata e tot mai saracita de masa monetara?
Doua premise stau la baza intrebarii:
- o piata alimentata monetar preponderent cu salariul minim pe economie are o capacitate minima de a absorbi produsele economiei, dovada criza actuala
- aceasta masa monetara subreda este deja abonata la marile corporatii care opereaza in Romania in special pe produse si servicii de prima necesitate (alimentare, energie, comunicatii, medicamente etc).
Like ·  · Follow Post · Share · October 14 at 8:51pm

  • In general, pentru dezvoltarea unei afaceri intr-o piata de consum suprasaturata de marfuri si subfinantata finaciar (ca putere de consum... raportata la "cosul zilnic"), e nevoie de creativitate dublata ca valoare prin serviciile adiacente care la insotesc sau le completeaza. Cu alte cuvinte, e nevoie sa se indentifice nevoi si obiceiuri de consum, precum si servicii de nisa neacoperite... de multinationale sau marii comercianti. De asemenea, e nevoie de autenticitate si viziune, pentru a percepe directia de evolutie a pietei de desfacere si a nevoilor de consum ale populatiei (ca si putere financiara de absorbtie). Lipsa de capital circulant la comercianti, precum si limitarea economica (prin taxe) sau lipsa de lichiditati la consumatori (pierderea sursei de venit), pot fi suplinite prin dezvoltarea unui sistem de cointeresare financiara a consumatorilor in afacerile comerciantilor, urmata de o apropiere acestora din urma de consumatori, prin facilitatile de pret oferite clientilor fideli (mebri ai comunitatii).

    Legat de partea financiara si de puterea de absorbtie a banilor din buzunarul clientilor (in contextul economic actual - in competie inegala cu multinationalele), cand actul comercial este ingreunat de taxe mari... pentru dezvoltarea economica a unei afaceri clasice sau a unui Start-Up (ce se dezvolta independent de alte organizatii sau asocieri profesionale de profil)...

    O alternativa ar fi creerea unei comunitati de consum (care sa serveasca intetresele economice, comerciale si de consum ale unui grup restrans de comercianti si consumatori... sau al unuia extinse pe plan national sau international). In acel context, schimburile de marfuri, s-ar bazeaza pe instrumente de plati virtuale (bazate pe o moneda electronica, purtatoare de valoare si acceptata ca instrument comun de plata) de catre parteneri comerciali si mebri comunitatii, afiliati si implicati in dezvoltarea in comun a sistemului. In aceste caz, chiar si marfurile greu vandabile de pe stoc (care pot crea blocaje financiare), pot fi transformate in astfel de unitati valorice (prin troc sau schimb incrucisat de marfuri), ele putand fi preschimbate in alte produse sau in bonuri electronice de valoare... fara adaosuri comerciale pe lantul de distributie/consum (pentru a nu fi purtatoare de taxe.)

    In cazul folosirii la plati si in schimburile de marfuri, o moneda electronica (avand paritate de schimb cu moneda clasica), cu care va circula in parale si pe care o va suplini in cadrul circuitului comercial... in scurt timp va dispare si dependenta de instrumentele clasice de plate (suprataxate din diverse interese..., de catre banci si de sistemele de accizaare si impozitare a marfurilor, pe fiecare palier si etapa a unui lant de distributie lung si greoi - intre depozitul producatorului/importator /intermediari/clienti finali).

    Gasiti informatii despre un astfel de sistem deja creat aflat in faza de implementare (inregistrat la OSIM cu proprietate intelectuala) pe www.kas-afaceri.ro Sistemul francizeaza afacerea celor ce doresc sa se implice in dezvoltarea unei afaceri individuale (start-Up), fara ca cel ce se implica sa aibe nevoie de investitii sau resurse financiare. Comunitatea ofera totodata si un mediu propice de promovare si distributie/consum de marfuri pentru comercintii care doresc sa-si desfaca produsele/ serviciile... Pentru consumatorii care doresc sa intre in parteneriat cu firmele din grup, pentru a obtine o sursa independenta de venituri pasive din rulajele nationale ale firmelor din grup, ofera o platforma comerciala francizata, administrabila web (alaturi de sistemul educational aferent, oferit mebrilor, ca suport tehnic si logistic, de dezvoltare si invatare (negocieri, vanzari, comunicare, strategii de marketing, organizare, strategii de piata, leadership, etc).
    3 hours ago · Edited · Like · 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu